Dobra vijest za Križevce: Odobrena aglomeracija

Danas poslijepodne u Grad je stigao dopis iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike s Odlukom o financiranju najvećeg projekta u mandatu trenutačne gradske vlasti- aglomeracije, potvrđeno nam je iz Grada.

Ministar Tomislav Čorić donio je odluku kojom se odobrava financiranje projekta Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Križevci javnog isporučitelja Vodne usluge Križevci bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije. Prihvatljivi troškovi iznose nešto više od 256 milijuna kuna, a Križevcima je dodijeljen maksimalan iznos od gotovo 180 milijuna.

– Važno je napomenuti da nakon ove odluke slijedi potpisivanje ugovora o partnerstvu između Grada i tvrtke Vodne usluge, koji je preduvjet za potpisivanje konačnog ugovora o financiranju projekta- objasnio je pročelnik za gospodarstvo, financije, europske fondove i Javnu nabavu Ivan Biškup.

Pročelnik Biškup referirao se i na prošlotjednu izjavu zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda Davora Vukmirića koji je prozvao Grad da još nije potpisao ugovor o partnerstvu s poduzećem Vodne usluge, iako mu je ugovor dostavljen još 20. veljače.

– Ugovor o partnerstvu nije bilo moguće potpisati prije ove ministrove odluke- uzvratio je Biškup.

Nakon potpisivanja ugovora o financiranju projekta slijedi rebalans proračuna kojim će se osigurati sredstva za udio koji podmiruje Grad.

Podsjetimo, projektom će se izgraditi 53,3 kilometara i rekonstruirati 13 kilometara postojeće kanalizacije te izgraditi desetak i obnoviti dvadesetak kilometara vodovodne mreže.

Silvia Novosel

Pratite nas na društvenim mrežama!