Domaći proizvođači okreću se prodaji svježeg povrća, voća i mesa putem interneta

Svakodnevno putem društvenih mreža možemo vidjeti razne proizvođače kako pokušavaju prodati domaće proizvode lokalnim ljudima, pogotovo sada kad je zabranjeno kretanje iz mjesta prebivališta u neko drugo mjesto.

Svježe povrće, voće i meso u vrijeme epidemije koronavirusa i zatvorena tržišta poljoprivrednika, najlakše je dobiti putem internetskih tržišta poljoprivrednika, bilo malih ili velikih. 

Neka od snažnijih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava su se brzo organizirala putem web portala i društvenih mreža nakon što su tržišta poljoprivrednika zatvorena u pokušaju da suzbiju širenje bolesti.

Oko 10.000 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava pogođeno je zatvaranjem tržišta poljoprivrednika, a oko 1.500 njihovih proizvoda prodalo je samo na zagrebačkim poljoprivrednim tržištima.

Certificirani poljoprivrednici koji prodaju svoje proizvode na osječkim poljoprivrednim tržnicama gotovo su preko noći započeli s isporukom putem društvenih mreža.

Što se tiče naše sredine, Facebook grupa “Od grunta do stola” nudi promociju poljoprivrednih proizvoda proizvodnje, pojedinog proizvoda kako bi dodatno medijski potaknula cijelo ukupnu javnost na važnost konzumacije svježih, lokalnih poljoprivrednih namirnica, a također i na mogućnost posjeta poljoprivrednim gospodarstvima i upoznavanja s tehnološkim procesom proizvodnje pojedinog poljoprivrednog proizvoda kada završi ova situacija s koronavirusom.

Kupujmo domaće, kupujmo hrvatsko!

šv/radiokrizevci.hr

#ostanidoma

Pratite nas na društvenim mrežama!