Grad okupio lokalne proizvođače hrane

Grad Križevci pokrenuo je web stranicu Zdravo Križevci na kojoj će se nuditi proizvodi lokalnih proizvođača. Namjera je omogućiti građanima Križevaca i okolice da im kvalitetna hrana bude dostupna, što je važno pogotovo u ovom trenutku kad su tržnice, zbog mjera Nacionalnog stožera radi sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, zatvorene u čitavoj zemlji.

– Pravilna prehrana temelj je za zdravlje čovjeka. U sklopu platforme Zdravo Križevci u početku ćemo se fokusirati na povećavanje dostupnosti kvalitetnih lokalnih proizvoda i edukaciju važnosti što bolje prehrane, a s vremenom ćemo nastojati obuhvatiti i ostale bitne aspekte za zdravlje svih nas, poput kretanja, tjelovježbe, reduciranje stresa i ostalih aktivnosti koje će utjecati na kvalitetniji život u lokalnoj zajednici- navode.

Na stranici se za sada nude mliječni proizvodi, med, ulje, voće i voćni sokovi te povrće i sadnice, a broj proizvođača se povećava. Nalaze se i kontakti OPG-ova koje kupci direktno kontaktiraju i naručuju robu.

– Nakon što prođe trenutna situacija te će se ljudi ponovno neometano kretati, uvjeren sam da će još veću pažnju dati kvalitetnim namirnicama koje proizvodimo mi, njihovi sumještani. Kupovinom lokalnih proizvoda svaki pojedinac daje direktan pozitivan impuls lokalnoj zajednici i gospodarstvu, a istovremeno može uživati u okusima i mirisu svježih i domaćih namirnica. Uz to, hrana koja je proizvedena koji kilometar od vas nije puno vremena provela u transportu i time se ujedno manje onečišćuje okoliš- rekao je vlasnik OPG-a Srećko Siladi.


Kako će se projekt Zdravo Križevci razvijati, ovisi o korisnicima, a Gradu je u planu da, čim to bude moguće, fotografira domaće proizvode, vrtove, plastenike i voćnjake u kojima nastaju križevački proizvodi.

– Važno nam je da kupci vide osobe koje stoje iza svakog proizvoda, baš kao i zajednička promocija proizvoda i proizvođača pod inicijativom Zdravo Križevci. Osim kvalitete proizvoda i promocije, želimo ostvariti i napredak u plasmanu proizvoda, potencijalno kroz specijaliziranu gradsku trgovinu lokalnih proizvoda, mogućnost online narudžbi i dostavu na kućnu adresu i još jači plasman najboljih lokalnih proizvoda u partnerstvu s lokalnim trgovačkim lancima- navodi Grad u priopćenju za medije.

Za ovu inicijativu, Grad očekuje veliki interes građana koji na društvenim mrežama godinama kontinuirano razmjenjuju informacije o lokalnim proizvodima.

– Uključite se u projekt preko društvenih mreža i za sada svakako ne zaboravite: ostanite doma- rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

A kako se Vi možete uključiti u ovaj projekt?
Ako Vi ili Vaš prijatelji proizvodite fine domaće proizvode prijavite se pomoću kratke kontakt forme na web stranici www.zdravokrizevci.hr, putem maila: zdravo@krizevci.hr ili telefonskog broja 048/628-945 (PON-PET 8-16h). Svi ostali koji nisu proizvođači, ali jako vole dobru domaću hranu, mogu kontaktirati OPG-ove i informirati se o proizvodima.

– Svakako budite aktivni i pratite @zdravokrizevci na Facebooku
i Instagramu i uz hashtagove #zdravokrizevci #samodomace pohvalite se kupljenim domaćim proizvodima- poručuju iz Grada.

sn/ foto: Zdravo Križevci

Pratite nas na društvenim mrežama!