Jeli smanjivanje plaća političarima obični politički populizam?

Vjerujemo li političarima ovih dana?

Ovih dana smo imali prilike naslušati se raznih obećanja naših vrlih političara o smanjenju plaća za 30 i 50 posto.

Zaista je hvale vrijedna svaka inicijativa da svatko da neki doprinos u korona virus teškoj situaciji, a pogotovo se to očekuje od političara. No čini nam se da je to ipak jadni populizam od kojeg nećemo imati nikakve koristi.

Na žalost svjedoci smo poprilične ne brige mnogih političara koje uglavnom imamo prilike vidjeti kako su glasni samo u njihovim populističkim i ulizivačkim predizbornim kampanjama.

Bila bi hvale vrijedna inicijativa kojom bi naši saborski zastupnici donesli odluku da se odriču svih svojih plaća sve dok traje ova kriza.

Svi smo svjesni da oni to neće uraditi nikada, a čak ni tada. Jer jako dobro je poznato koliki je ego naših političara, kao što je rekao jedan bogataš, kad su ga pitali zašto je škrt, on je rekao da nije takav ne bi bio bogat. Tako ćemo se mi još naslušati mnogih populističkih prijedloga, ali ni jedan konkretan za pomoći našem već posrnulom gospodarstvu.

I ovih dana smo svjedoci sitnih populističkih hvalisanja i korištenja situacije za manipulacije građana. Dokle će to tako teško je odgovoriti, no poznavajući ego pojedinih likova i naivnost ljudi, možemo očekivati još svašta.

Posebno je zanimljivo promatrati i očekivati kada i hoće li uopće ikada reagirati neki veliki privrednici i donatori raznih političkih kampanja. Ovih dana kao da su se skrili u mišju rupu, ni traga ni glasa, od na primjer ideje da će dati malo novčića i kupiti barem maskice i rukavice nekim volonterima koji daju srce i dušu, ne štedeći se usprkos velikom riziku.

Ostaje nam jedna velika nada da će ova situacija ipak djelovati na humanizam, altruizam i dobrotu ljudi. Jer ova kriza će izvući iz nas svih ono najbolje, ali i ono najgore. (tik) OSTANI DOMA!

Pratite nas na društvenim mrežama!