Koncert za život u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja

U sjećanje na Anu Rukavinu Erceg i maestra Vjekoslava Šuteja u petak, 13.
ožujka, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održat će se tradicionalni, jedanaesti po redu Koncert za život. Kao i svake godine, ovaj koncert u organizaciji Zagrebačke filharmonije za Zakladu Ana
Rukavina, humanitarnog je karaktera te će okupiti poznate glazbenike koji, zajedno s građanima, na taj način podupiru aktivnosti Zaklade. Dio prihoda od prodaje ulaznica namijenjen je proširenju Hrvatskog
registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručnom usavršavanju mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.


Koncert za život će se održati pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.
Na Koncertu za život u sklopu Plavog ciklusa nastupit će Zagrebačka filharmonija i makedonski pijanist Simon Trpčeski pod vodstvom dirigenta Simona Krečiča, a među najljepšim djelima glazbene literature na programu će se naći djela L. van Beethovena i A. Borodina.


Uz pratnju Zagrebačke filharmonije, svi posjetitelji moći će uživati u najljepšim djelima glazbene literature te slaviti ono najdragocjenije – život. Svi koji žele biti dio ove raskošne glazbene večeri mogu ulaznice po cijeni od 120, 150 i 180 kuna kupiti na blagajni Zagrebačke filharmonije ili online na ulaznice.hr.

O Zakladi
Kroz 13 godina uspješnog rada, Zaklada Ana Rukavina se istaknula svojom borbom za razvoj hrvatske hematologije te smo danas, zahvaljujući velikim naporima i uz pomoć brojnih darivatelja, donatora i prijatelja
Zaklade, 11. država u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika te 8. u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika.
Od početka rada Zaklada Ana Rukavina ukupno je prikupila i utrošila gotovo 6o milijuna kuna u razvoj
hrvatskog zdravstva, a Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica proširen je sa 150 na više od 64.000 darivatelja.
Zahvaljujući dobrim ljudima i njihovim donacijama, Zaklada je omogućila stručno usavršavanje mladim
liječnicima te je dosad sedmero liječnika iz Republike Hrvatske dobilo priliku usavršavati se na najboljim
svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije kako bi po povratku mogli pomoći pacijentima u
domovini.


I ono najvrednije…
NADU ZA SPAS ŽIVOTA DOBILO JE 117 OBOLJELIH PACIJENTA!
 Rezultati i svaka podrška građana te, prije svega, činjenica da je 117 oboljelih osoba dobilo priliku za život
Zakladi su najveći poticaj za daljnji rad.

Pratite nas na društvenim mrežama!