Novac od manifestacija Grad će uložiti u pomoć gospodarstvu

Dječji vrtić neće se naplaćivati roditeljima za vrijeme dok traju posebne mjere zbog koronavirusa, odlučile su gradske vlasti zbog trenutačne situacije i mjera koje su na snazi.

– Obveze koje vrtići imaju u tom periodu, Grad će preuzeti na sebe- rekao je gradonačelnik Mario Rajn u novoj emisiji Ostani doma, u kojoj će Radio Križevci svakog radnog dana u 11 sati građane informirati o trenutačnoj situaciji vezano uz koronavirus u gradu i županiji te o mjerama koje donosi Nacionalni stožer civilne zaštite kako bi spriječio širenje zaraze.

Budući da će zbog zabrana koje su već na snazi lokalni gospodarstvenici trpjeti ekonomsku štetu, Grad je donio odluku da se pravnim subjektima neće obračunavati komunalna naknada za drugi kvartal, a po potrebi i za sljedeći. Osim toga, ugostiteljima se ove godine neće obračunavati najam terasa, a ovisno o tome koliko će trajati zabrana rada kafića i restorana, predložit će i dodatne olakšice. Gradske tvrtke, Vodne usluge i Komunalno poduzeće, neće naplaćivati zatezne kamate niti postupati prema onim građanima koji neće platiti svoje račune za vrijeme dok je na snazi ovakva izvanredna situacija.

– Otkazali smo sva događanja koja su predviđena za iduća dva mjeseca kao i sve što je bilo predviđeno za proslavu Dana grada. Sredstva koja su bila namijenjena za to, uložit će se u pomoć gospodarstvu- najavio je križevački gradonačelnik.

sn/ radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!