Nove mjere zbog širenja koronavirusa

Zbog izvanredne situacije dopušteno kašnjenje u plaćanju računa

Nakon što je Nacionalni stožer jučer donio odluku o mjerama kojima se ograničava rad za pojedine djelatnosti, Stožer civilne zaštite Grada Križevaca danas je održao je danas hitnu sjednicu.

– Gradski stožer ne donosi pojedinačne odluke o pojedinim gospodarskim subjektima jer ne raspolažemo ni sa kakvim dodatnim informacijama pa je dana preporuka da se nastavi rad isključivo prema odluci Nacionalnog stožera- stoji u priopćenju poslanom medijima.

Pozvani su svi da poštuju navedene mjere, a u slučaju donošenja bilo kakvih dodatnih preporuka, Grad će ih odmah objavljivati na svojoj službenoj stranici. Odlučeno je da gradske tvrtke, Vodne usluge i Komunalno poduzeće, neće naplaćivati zatezne kamate niti postupati prema onim građanima, posebice starijima, koji zbog preporuka o neizlaženju neće platiti svoje račune za vrijeme dok je na snazi ovakva izvanredna situacija.

Osim toga, Crveni križ će od 8 do 20 sati primati zahtjeve za pomoć u dostavi hrane i lijekova starijim i bolesnim građanima. Svi kojima je takva pomoć potrebna mogu se javiti na broj telefona 048/711-700.

Dom zdravlja također radi pod posebnim režimom, preporučen je telefonski kontakt s izabranim liječnikom, a u slučaju potrebe osobnog dolaska, propuštat će se po jedna osoba.

– Apeliramo još jednom na sve poslodavce u svim onim djelatnostima koje nastavljaju s radom da vode računa o zaštiti svojih djelatnika, da osiguraju dezinfekcijska sredstva i zaštitu djelatnika, drže se preporučenih mjera razmaka od 2 metra u zatvorenom prostoru i 1 metar na otvorenom prostoru- poručuje gradski Stožer civilne zaštite.

sn/ foto krizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!