Od danas se nastava održava virtualno- križevačke škole su spremne

U križevačke osnovne škole danas nije došao niti jedan učenik, potvrdili su nam to ravnatelji Dražen Bokan i Igor Brkić. Nastava u svim školama u Hrvatskoj od danas se odvija na daljinu, to znači da će učenici viših razreda osnovnih i srednjoškolci nastavu imati putem virtualnih učionica, a učenici nižih razreda osnovnih škola pratit će je na trećem programu HRT-a. Odluka o prekidanju redovite nastave donesena je zbog novonastale situacije s koronavirusom, a nastavnici još od petka pripremaju sadržaje i otvaraju virtualne razrede za lakše praćenje nastave.

– Bitno je da se nastavni sadržaji redovito objavljuju i da nastavnici budu u redovitom kontaktu s učenicima. Ovo je jedan dobar pokus za sve nas da vidimo kako se nastava može održavati na drukčije načine i na različitim platformama- rekao je ravnatelj OŠ Ljudevita Modeca Dražen Bokan.

Učenici i učitelji OŠ Vladimir Nazor za ovu su situaciju spremni jer tamo virtualne učionice i virtualna zbornica funkcioniraju već pet godina.

– Naši učenici viših razreda već su navikli na takav rad, svi su on line. Što se tiče nižih razreda, učitelji razredne nastave komunicirat će s roditeljima. Već su dogovorili komunikacijske kanale i vjerujem da neće biti problema- rekao je ravnatelj Igor Brkić.

Obe škole sve informacije objavljuju na svojim web stranicama i na društvenim mrežama, a imaju i tablete za one koji nemaju svoja računala.

– Imamo viška tableta pa svi oni koji nemaju uređaje na kojima bi mogli pratiti nastavu, mogu doći u školu i preuzeti ih- poručili su Brkić i Bokan. Učitelji i profesori danas su bili na svojim radnim mjestima, a ovisno o daljnjim preporukama i odlukama, postoji mogućnost da će raditi od kuće.

Osim nastave, otkazane su sve aktivnosti oko upisa učenika u prve razrede pa ni osnovne škole ni zdravstvene ustanove neće do 4. svibnja provoditi postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u školu. Budući da se ne može procijeniti do kada će ovakva situacija trajati, najvjerojatnije će se odgoditi i školski izleti, najavili su ravnatelji.

sn

Pratite nas na društvenim mrežama!