Palčić: sjajno smo otvorili natjecateljsku sezonu, trenutno treniramo individualno

Križevački atletičari su ponovno sjajnim rezultatima otvorili natjecateljsku sezonu 2020. Tako je Veronika Drljačić na prvom natjecanju, Dvoranskom prvenstvu Hrvatske za mlađe seniorke i seniore uzela zlato i okitila se titulom prvakinje Hrvatske na 400 metara. Uslijedio je atletski troboj reprezentacija u Novom Mestu, gdje su za Hrvatsku nastupile Veronika i Ida. Trčala je Veronika u Hrvatskoj štafeti 4×400 metara koja je osvojila srebro, dok je u svojoj disciplini 400 metara u cilj utrčala kao četvrta popravivši osobni rekord. Ida je u utrci na 800 metara završila osma što je sjajan rezultat s obzirom da to nije njena disciplina. Sljedeća su na rasporedu bila dvoranska natjecanja. Na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske za juniore i juniorke Neven Krulić je u utrci na 800 metara uzeo srebro i tako postao viceprvak Hrvatske kod juniora. Ida Šimunčić je također, na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke u Zagrebu uzela srebro u utrci seniorki na 400 metara.

Reprezentacija je ponovno okupila najbolje atletičare, a Ida i Veronika su branile naše boje na seniorskom dvoranskom prvenstvu Balkana u Istanbulu. Sjajnu formu potvrdila je Veronika Drljačić osvojivši broncu u utrci na 400 metara, te zlato s hrvatskom ženskom štafetom 4×400 metara. Posljednje natjecanje je održano u Zagrebu. Dvoransko Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke gdje je Veronika u utrci na 200 metara uzela zlato istrčavši osobni rekord. Također, sjajna je Križevčanka u utrci na 60 metara uzela srebro i ponovno postavila osobni rekord u toj disciplini.
Trener, prof. Drago Palčić osvrnuo se na dosadašnje rezultate svojih atletičara i prokomentirao trenutnu situaciju u klubu.

-Sjajna dvoranska sezona je iza nas. Trenirali smo naporno i rezultati su odraz takvog rada. Pripremali smo se za Prvenstvo Hrvatske u krosu, međutim sva su natjecanja trenutno odgođena. Pridržavamo se mjera koje su nam dane i ne okupljamo se u grupama. Većina trenira individualno jer formu za predstojeća natjecanja treba održavati. Trenutno je najbitnije zdravlje svih članova kluba – zaključio je Palčić.

David Sever – radiokrizevci.hr

Foto: AK KRIŽEVCI

Pratite nas na društvenim mrežama!