Plenković: Opasnost od širenja koronovirusa veća je ugroza od potresa

– Slušajte vijesti i informacije od nadležnih, a to je prije svega predsjednik Vlade i Stožer civilne zaštite. Sve drugo što slušate, možete zanemariti- poručio je predsjednik Zoran Milanović nakon hitnog sastanka državnog vrha zbog potresa koji je jutros pogodio Zagreb i okolicu.

Naime, društvenim mrežama šire se dezinformacije i neprovjereni podaci koji među građanima šire paniku. Vlasti smiruju situaciju i pozivaju javnost da se pridržavaju uputa Stožera civilne zaštite.

Premijer Andrej Plenković rekao je da je potres koji je pogodio Zagreb najjači zabilježeni u 140 godina. I on je pozvao ljude koji su izašli na otvoreno da drže razmak jer je opasnost od širenja koronavirusa procijenjena većom ugrozom od potresa.

– Molimo sve građane da pažljivo slušaju naputke stožera koji će biti i za jednu i za drugu krizu dvaput dnevno u razdoblju pred nama- rekao je Plenković.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je od jučer popodne u Hrvatskoj zabilježeno 29 novih slučajeva zaraze, što je ukupno 235 oboljelih od Covida-19.

sn/ foto: Index.hr livestream

Pratite nas na društvenim mrežama!