Što se tiče rekreacije, nema boljeg izbora od bicikla, pogotovo sada

Jedan od glavnih savjeta koji slušamo u zadnje vrijeme diljem svijeta je “ostanite doma”, no ako ipak morate izaći jer idete na posao ili zbog neke druge situacije, primjerice zbog nabave namirnica, stručnjaci kažu ono što i sami znamo, a to je da nema boljeg izbora od bicikla.

Nitko vam tako neće ući u prostor od dva metra gdje se zbiva prijenos virusa.
Na službenoj stranici Vlade RH koronavirus.hr, također navode kako su fizičke aktivnosti na otvorenom – hodanje, trčanje, vožnja biciklom – dopuštene, ali samo individualno ili s jednom osobom koja živi pod istim krovom.
Vožnja bicikla jedna je od najzdravijih i najučinkovitijih rekreativnih sportskih aktivnosti. Vožnja biciklom poboljšava zdravlje cijelog organizma, i ono što je nama ženama vrlo važno – sagorijeva kalorije, drži težinu pod kontrolom i pomaže u oblikovanju tijela.

Vjeruje se da vožnja bicikla može ojačati imunosni sustav zbog povećanog protoka krvi i unosa kisika te poboljšane cirkulacije tijekom aktivnosti.
Znamo da mnogi imate bicikle koji vam vjerojatno sada skupljaju prašinu negdje u garaži, pa bi možda bilo vrijeme da ih očistite i s nekim od ukućana krenete uživati u mirisu i zelenilu koje nam je donijelo proljeće. Naravno, nemojte zaboraviti provjeriti tri najvažnija dijela bicikla – lanac, gume i kočnice, kako ne bi došlo do neugodnog iznenađenja koje sam ja doživjela prije nekoliko dana. Ugodnu vožnju!

šv/ radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!