Streljaštvo – Jagušić: Odlično smo otvorili natjecateljsku godinu, dokazali smo to i u završnom kolu

Streljački klub “Križevci 1252“ ove je godine nastavio sa sjajnim rezultatima. Otvorili su Križevčani sezonu četvrtim mjestom u četvrtom kolu 1.B Hrvatske lige u gađanju zračnom puškom u Čakovcu. Juniori su početkom veljače nastupili na 4. Turniru olimpijskih nada u gađanju zračnim oružjem održanog u Čakovcu. Najbolji je kod juniora bio Matija Udvari, dok je u kategoriji juniorki nastupila Lana Mihoci. Uslijedilo je peto kolo 1.B Hrvatske lige koje se održalo u Osijeku. Križevčani su ukupno završili na trinaestom mjestu. Tamo je u pojedinačnoj kategoriji nastupio Križevčanin Filip Srbljinović koji je natjecanje završio na 39. mjestu kod seniora, te 19. kod mlađih seniora. Mladi juniori Križevačkog streljačkog kluba nastupili su potom na 5. Turniru olimpijskih nada održanom u Zagrebu.

Pobjedu je kod mlađih kadeta odnio član kluba Karlo Sačarić, koji je s istim rezultatom bio 12. u kategoriji kadeta. Kod mlađih je kadeta najbolji bio Marko Pofuk osvojivši peto mjesto. Već idućeg tjedna, daroviti su Križevčani osvojili juniorsku Ligu Hrvatske u gađanju zračnom puškom. Završno je kolo održano u Čakovcu, a najuspješniji je kod juniora bio Matija Udvari. Tako su kadeti dosad ostvarili sedam pobjeda i dva poraza u devet kola, te osvojili treće mjesto. Juniori su u pet kola ostvarili četiri pobjede bez poraza i tako osvojili prvo mjesto.


Trener Streljačkog kluba “Križevci 1252“ Zvonko Jagušić osvrnuo se na dosadašnje rezultate. Odlično smo započeli natjecateljsku godinu. Dokazali smo to i u završnom kolu. Trebali smo nastupiti na nekoliko natjecanja do kraja mjeseca, međutim, to je do daljnjeg odgođeno. Pripremali smo se za prvenstvo Hrvatske za juniore u koje je trebalo biti održano u Vinkovcima. Nažalost,dva dana ranije smo saznali da se natjecanje neće održati i tu je sve stalo. Čekamo da se situacija smiri i da možemo nastaviti s treninzima – zaključio je Jagušić.

ds/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!