Sve više zaraženih

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je potvrđeno 78 novih slučajeva zaraženih koronavirusom, što je ukupno 206. Situacija je vrlo ozbiljna i Nacionalni stožer civilne zaštite zahtjeva od građana da se pridržavaju mjera na koje danima pozivaju.

– Postoje građani koji ne poštuju preporuke, to je nešto što nije dobro i neće proći. Ponavljam svima da poštuju preporuke- rekao je ministar Beroš.

Policija će, bude li potrebno, upozoravati neodgovorne građane koji se okupljaju na javnim mjestima, rečeno je na popodnevnoj konferenciji za medije. Boravak na zraku je preporučljiv, ali ne u središtima gradova i ne u skupinama. Stožer je zato jutros uveo protuepidemijsku mjeru strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba. ,

– Svi moraju shvatiti da ovo nisu normalne okolnosti i ovo nije normalan način života- rekao je ministar Božinović i dodao da svi moraju podnijeti dio žrtve, a boravak u kući i osobna higijena najmanje je što mogu učiniti.

Podsjetimo, danas je potvrđen i prvi slučaj zaraze u Koprivničko-križevačkoj županiji.

sn

Pratite nas na društvenim mrežama!