Telekomi u Hrvatskoj bilježe veliki porast prometa

Telekomunikacije u Hrvatskoj bilježe porast prometa ovaj tjedan zbog pokretanja internetske nastave, više ljudi koji rade kod kuće, upućivanja više poziva i povećanog korištenja različitih usluga i aplikacija, međutim, mrežnih kapaciteta trenutno su dovoljno velike da podnose povećani promet.

Tri najveće telekomunikacijske tvrtke u Hrvatskoj obavijestile su Hinu da je sve uprkos ovom skoku.

HT telekom naglašava da je u ovom trenutku tvrtka usmjerena na osiguravanje povezanosti korisnika, ističući da njihova komunikacijska infrastruktura ima izvanredan kapacitet i visoku kvalitetu te da je pouzdana i stabilna.

HT slijedi druge europske telekomunikacije radi prepoznavanja rizika

„Osigurali smo kontakte s drugim telekomunikacijama i pratimo neprekidni razvoj telekomunikacijskih operatera u drugim europskim zemljama pogođenim pandemijom COVID-19, kako bismo na vrijeme prepoznali rizike i poduzeli sve moguće mjere kako bismo ih uklonili. HT telekom nedavno je završio projekt nadogradnje mobilne mreže, što je povećalo brzinu korisnika i poboljšalo kvalitetu mobilnih usluga “, navodi HT.

Međutim, s obzirom na činjenicu da je riječ o izvanrednoj situaciji u kojoj su mreže pod velikim pritiskom, oni pozivaju korisnike da odgovorno koriste svoje usluge kako bi telekomunikacijski sustav mogao ostati stabilan i dostupan svima. Na toj bilješci oni predlažu korištenje fiksnih i fiksnih pristupa Internetu kad je to moguće kako mobilna mreža ne bi bila preopterećena.

I HT i telekomunikacijski telefon A1 Hrvatska privatnim i poslovnim korisnicima pružili su određenu količinu podatkovnog prometa bez naknade. Dva telekomanata, zajedno s telekomom Tele2 Hrvatska, navela su da visoke razine korištenja tijekom ljeta još nisu dostignute.

Glasovni promet u telekomunikacijskom sustavu A1 za 50%

Telekom Hrvatske A1 naglašava izuzetno visoku kvalitetu njihove komunikacijske infrastrukture koja osigurava pouzdanost i stabilnost njihovih mreža tijekom krize coronavirusa.

“U posljednjih nekoliko dana registrirali smo dvostruko govorni promet nego što je to uobičajeno u pojedinim trenucima, što se i očekuje, s obzirom na činjenicu da su se mnoge tvrtke prilagodile situaciji i uvele posao kod kuće”, izjavio je A1 telekom i dodao da su zabilježio je i porast prometa u multimedijskim uslugama i streaming platformama.

Uz to, primijetili su da mnogi korisnici gledaju HRT3 i SPTV TV kanale, na kojima se emituju školski časovi, uživo i na zahtjev, kao i razne dječje kanale.

Tele2 mreže pod velikim opterećenjem

Iz Telekoma Tele2 Hrvatska naveli su da su telekomunikacije jedan od ključnih strateških sektora neophodnih za funkcioniranje društva, osobito u trenutnoj izvanrednoj situaciji. Iz tvrtke kažu da su njezine mreže trenutno pod velikim opterećenjem, ali da je njihov kapacitet i dalje dovoljno velik da udovolji postojećim potrebama korisnika.

„Mi smo u potpunosti usmjereni na to da svojim korisnicima omogućimo komunikaciju, a dio naših zaposlenika uvijek radi na održavanju kontinuiteta poslovanja i pružanju usluga, vodeći računa o zdravstvenoj sigurnosti naših zaposlenika u trenutnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji“, izjavio je Tele2 ,

Smatraju da bi nadležna državna tijela donijela odluke u skladu s društvenom odgovornošću, koja bi građane držala kod kuće. Slijedom toga, očekuju dodatna povećanja mrežnog prometa, za što se njihovi stručnjaci već pripremaju, kako bi povećali kapacitet u svim ključnim točkama mreže Tele2.

„Bez obzira na izvanredne okolnosti i neočekivane promjene koje utječu na naše poslovno okruženje, Tele2 pažljivo prati utjecaj društvene situacije na mrežne kapacitete, te stoga donosimo sve svoje odluke s ciljem da osiguramo dugoročnu stabilnost mreže i nesmetano. komunikacija za naše korisnike “, navedeno je u telekomu Tele2.

Izvor: Croatiaweek.com

Pratite nas na društvenim mrežama!