U koprivničkoj bolnici nalaze se četiri osobe u izolaciji od čega su dvije pozitivne na koronavirus, a za dvije se čekaju rezultati

U koprivničkoj bolnici nalaze se četiri osobe u izolaciji od čega su dvije pozitivne na koronavirus, a za dvije se čekaju rezultati, izvijestio je ravnatelj OB „Dr.Tomislav Bardek“ Mato Devčić.

„U izolaciji su četiri bolesnika, od toga su dvije osobe pozitivne na koronavirus, a za dvije čekamo epidemiološki nalaz. Važno je naglasiti kako je jedna osoba s COVID-19 infekcijom pred izlječenjem. Izuzetno je važno da se u ovom trenutku pokažemo kao odgovorni pojedinci i budemo ustrajni u pridržavanju svih mjera te da se ne dogodi da nas lijepo vrijeme izmami i potakne na druženja. To apsolutno treba izbjegavati, budimo odgovorni i izdržimo to u idućih mjesec dana. Ključ je upravo u tome da se distanciramo i time spriječimo širenje virusa“,pojasnio je ravnatelj Devčić.

Načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac izvijestio je kako su policijski službenici u posljednja  24 sata izvršili kontrolu  1543  propusnica pri čemu je  osam građana vraćeno  u mjesto prebivališta. „Zabilježili smo i dvije osobe koje su dva puta prekršile mjeru samoizolacije, zbog toga smo u kontaktu s državnim odvjetništvom i razmišljamo o kaznenim prijavama“, istaknuo je načelnik Štimac.

Načelnica Stožera civilne zaštite grada Koprivnice Ksenija Ostriž je kazala da će sukladno Odluci o iznimnom dopuštenju rada uz pridržavanje posebnih uvjeta za određene vrste tržnica i objekata na tržnicama  za vrijeme proglašene epidemija COVID-19 koju je jučer donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, specijalizirane trgovine zatvorenog tipa u sklopu gradske tržnice koje prodaju hranu će raditi u skladu s uputama i uz pridržavanje svih mjera zaštite zdravlja.

Radit će samo specijalizirane trgovine koje prodaju hranu, dok zelene klupe neće raditi. Prostor tržnice je u potpunosti dezinficiran, komunalni redari će nadzirati poštivanje mjera održavanja udaljenosti, a svi su dužni strogo se pridržavati higijenskih mjera i izbjegavanja bliskog kontakta. Što se tiče poljoprivrednih proizvođača, otvorena je digitalna platforma na kojoj će se nuditi proizvodi“, kazala je načelnica Ostriž te pozvala sve građane da se strogo pridržavaju svih mjera i ostanu u svojim domovima.

Apel građanima je uputio i gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić.

„Dosta je prijava da se ljudi s pojavom ljepšeg vremena okupljaju po vinogradima i klijetima, stoga apeliram da se to ne čini i da se ponašamo odgovorno. Operativne snage stožera civilne zaštite i policijski službenici će pojačano kontrolirati lokacije, a na svima  nama je da pratimo preporuke i slušamo ljude od struke te da budemo odgovorni prema sebi i najbližima. Ostanimo doma“, istaknuo je gradonačelnik Jakšić.

Služba ureda župana

Pratite nas na društvenim mrežama!