U natjecanju mladih iz prve pomoći prva mjesta osvojile su ekipe iz OŠ "Ljudevita Modeca" i Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci!

Jučer je na Kalniku u OŠ “Kalnik” u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Križevci održano natjecanje mladih iz prve pomoći.

 Na natjecanju je sudjelovalo 5 ekipa podmlatka osnovnih škola: Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, Osnovna škola Sveti Petar Orehovec, Osnovna škola Sidonije Rubido Erdödy Gornja Rijeka, Osnovna škola Kalnik i Osnovna škola Grigora Viteza Sveti Ivan Žabno. Na natjecanju su sudjelovale i 3 ekipe mladih iz srednjih škola: Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci, Srednja škola Ivan Seljanec Križevci, te Srednja Gospodarska škola. 

U kategoriji podmladak prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ “Ljudevita Modeca” Križevci, drugo mjesto osvojili su učenici iz Gornje Rijeke, a treće mjesto pripalo je učenicima iz Svetog Petra Orehovca. 

U kategoriji mladež, prvo mjesto osvojila je Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, drugo mjesto zasluženo su osvojili učenici Srednje škole Ivan Seljanec Križevci, a treće mjesto zauzela je Srednja gospodarska škola. 

Obje prvoplasirane ekipe ostvarile su mogućnost sudjelovanja na međužupanijskom natjecanju koje će se održati 04. travnja. 2020. godine u Bjelovaru.

Izvor i foto: Gradsko društvo Crvenog križa Križevci

Pratite nas na društvenim mrežama!