U petak je u trgovinama potrošeno 142 milijuna kuna, što je 58% više u odnosu na isti dan 2019.

Kako se broj slučajeva koronavirusa u Hrvatskoj povećava i postavljaju sve više ograničenja, sve više i više ljudi kreće se u supermarkete kako bi se na zalihama zaliha potrepština.

U petak je, u usporedbi s istim danom prošle godine, u trgovinama potrošeno 142 milijuna kuna, što je 58% više u odnosu na isti dan 2019. Unatoč naglom padu, svi u lancu opskrbe naglasili su da postoji dovoljno zaliha hrane s Stanje robnih zaliha dovoljno je mjesec dana, a ljudima savjetuje da nema potrebe skladištiti velike zalihe.

Ministar financija Zdravko Marić rekao je u subotu da je povećana potražnja u trgovinama na 50 do 60 ključnih predmeta, a također je naglasio da privremene prazne police ne znače nestašice, izvijestio je Večernji list .

„Gotovo svaki predmet ima gotovo pet zamjena, domaćih ili stranih. Ako, primjerice, iz Italije nema paste za zube, postoji još pet “, kaže Marić.

Tomislav Kramarić, direktor maloprodaje Konzuma Hrvatska, rekao je za Dnevnik HRT-a da zbog povećane potražnje u pojedinim trgovinama, osoblje ne može skladištiti police dovoljno brzo, ali nije bilo problema s nedostatkom. 

Direktor hrvatske prehrambene kompanije Podravka, Marin Pucar, također je ponovio da nema manjka zaliha.  

„Imamo nekoliko mjeseci zaliha i gotovih proizvoda, sirovina i ambalaže. Pripremili smo se za (turističku) sezonu i molio bih da se u kućanstvima ne stvaraju nepotrebne zalihe, jer ćemo osigurati kontinuitet proizvodnje u narednim danima, tjednima i mjesecima i sigurno Hrvatska neće ostati ni bez hrane ni bez lijekova “, rekao je Pucar.

Izvor: Croatiaweek.com

Pratite nas na društvenim mrežama!