Župan Koren: "Krajnje je vrijeme da se situacija shvati ozbiljno te da svi damo sve od sebe kako bi se izvanredne okolnosti uspješno okončale“

Poruku stanovnicima županije danas je uputio i župan Darko Koren koji je zahvalio svima koji velikim trudom i angažmanom sudjeluju u sprječavanju širenje zaraze te pozvao sve da pokažu zrelost i odgovornost te svojim primjerom posvjedoče kako se naša županija zna nositi sa izvanrednim okolnostima.

„Prije nekoliko dana uvedena je liberalizacija kretanja poljoprivrednicima koji obrađuju površine van sredina gdje imaju registrirano prebivalište. Apeliram da se ta mjera ne zloupotrebljava jer ona nije uvedena da se ljudi druže, već da se isključivo pomogne u segment aktivnosti vezanih za poljoprivrednu proizvodnju. Poljoprivrednici moraju biti svjesni da svaki pa i najmanji kontakt nosi rizik, stoga budite odgovorni prema sebi, svojim obiteljima i široj zajednici. Poslije ove pandemije očekuju nas zahtjevno razdoblje, a Županija unutar svojih mogućnosti  priprema ozbiljan set gospodarskih mjera u suradnji s financijskim sektorom čime ćemo nastojati pomoći našim ugroženim poduzetnicima i gospodarstvenicima. One neće riješit problem jer se takvi problemi prvenstveno rješavaju s državne i europske razine, no mi ćemo se nadovezati. U dogovoru smo i s Podravkom i Belupom koji će se također angažirati u nabavci medicinske opreme te pomoći socijalno najugroženijim stanovnicima županije. Krajnje je vrijeme da se situacija shvati ozbiljno te da svi damo sve od sebe i maksimalan doprinos kako bi se izvanredne okolnosti uspješno okončale“, zaključio je župan Koren.

Stožer civilne zaštite na kraju je uputio i zahvalu svim fizičkim i pravnim osobama  koje su svojim trudom i zalaganjem doprinijele u nabavci medicinske opreme i ostalih potrepština te time pomogle lakšem funkcioniranju zdravstvenog sustava Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana

Pratite nas na društvenim mrežama!