Branka Gold – ''Doći će nova, bolja vremena i sve će opet biti u redu''

Gornjogradsko dobrotvorno i kulturno društvo ”LIPA”, već 18 godina zaredom organizira izložbu pisanica uoči Uskrsa. Međutim, ove godine tradicija je prekinuta s obzirom na pandemiju koja je zavladala svijetom, te na propisane mjere zaštite.

Šteta je to velika, s obzirom na to da je dio pisanica za izložbu već bio spreman, pošto se početkom godine već održala radionica izrade pisanica. Razgovarali smo s predsjednicom ‘LIPE’, Brankom Gold koja se osvrnula na trenutnu situaciju i kazala sljedeće:

”Vrijeme ide, ovo bi bila devetnaesta godina kako bi mi imali Europsku izložbu pisanica. Nažalost sve pripreme koje su krenule prije pandemije su stale kao i nažalost sve u Lijepoj našoj.”

”Doći će opet nova vremena, bolja vremena i sve će opet biti u redu” – zaključila je Branka te je svim građanima grada Križevaca i ljudima dobre volje zaželjela u ime Gornjogradskog društva sretan Uskrs.

No, nije sve tako crno – građani mogu slati slike svojih pisanica na Facebook stranicu Gornjogradskog dobrotvornog i kulturnog društva ”LIPA” te na taj način pokušati održati tradiciju i 19. godinu zaredom, makar i ‘online’.

radiokizevci.hr/hs

Pratite nas na društvenim mrežama!