Izdavanje novih e-Propusnica

Stožer civilne zaštite Grada Križevaca obavještava sve građane da će se državnom odlukom o izmjeni načina izdavanja propusnica, moći zatražiti i izdavati samo e-Propusnice preko sustava e-Propusnica.

Od ponedjeljka, 6. travnja za napuštanje mjesta prebivališta, odnosno stalnog boravka, građani moraju imati novu propusnicu, a cijeli proces kontrole podnošenja i izdavanja e-Propusnica kontrolirat će MUP. Stoga ponovo naglašavamo, da se propusnice mogu dobiti samo u IZUZETNIM okolnostima jer će sve što ne spada pod vitalne razloge poput brige za djecu i starije osobe ili nužna nabavka lijekova i potrepština.

Novu propusnicu oni kojima je nužna mogu već sada zatražiti putem e-Propusnice. Te će propusnice vrijediti maksimalno 14 dana, ovisno o razlogu zbog kojeg se izdaju.

Zahtjevi će se zaprimati isključivo putem sustava e-propusnice. Za građane koji nisu u mogućnosti poslati zahtjev, popunjeni obrazac zaprimat će se i dalje putem e-maila jelena.jakara@krizevci.hr do 14h za sljedeći radni dan.

Iznimno ukoliko netko nema mogućnost da riješi propusnicu elektroničkim putem, može doći u urudžbeni ured u Gradsku upravu ukoliko je riječ o hitnom slučaju. Zahtjevi za propusnice zaprimaju se najkasnije do 14 sati za sljedeći dan.

E-Propusnice sustav dostupan je na adresi https://epropusnice.gov.hr, a građanima omogućuje slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav).

Prema podacima navedenim na službenoj web stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o svemu vezanom uz situaciju nastalu kao posljedicu epidemije zarazom koronavirusom, u sustavu e-Propusnice proces traženja/izdavanja e-propusnice je sljedeći:

upisivanje adrese https://epropusnice.gov.hr u internetski preglednik, odabir liste vjerodajnica, kao i prilikom svakog drugog pristupa sustavu (token aplikacija, korisničko ime i lozinka, osobni certifikat i slično), potvrda podataka, ulaskom u korisničko sučelje, odabir jedne od opcija: zahtjev za propusnicom, pregled propusnica ili pregled zahtjeva, ukoliko se želi predati zahtjev za izdavanjem propusnice, treba ispuniti tražene podatke te potvrditi zahtjev, nakon odobrenja, e-Propusnica bit će vidljiva u pdf formatu.

Digitalne e-Propusnice u potpunosti zamjenjuju fizičke propusnice, a izdaju ih: poslodavci –  zaposlenicima, izabrani liječnik obiteljske medicine – pacijentima, nadležni stožer civilne zaštite – građanima.

Eventualna pitanja u vezi s funkcionalnostima susta e-Propusnice za građane mogu se uputiti službi za podršku: epropusnice@uprava.gov.hr (0-24 h).

Prilikom ulaska i izlaska s područja moraju se poštivati sljedeće mjere: socijalno distanciranje, ne zadržavanje na javnim prostorima te posjedovanje valjane propusnice.

krizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!