Izglasan rebalans proračuna

Rajn uputio službenu predstavku: Nedopustivo je da službeni dokumenti kolaju po političkim strankama i društvenim mrežama prije nego li ih Grad dobije

Točno sat vremena trajala je povijesna 23. sjednica križevačkog Gradskog vijeća na kojoj su vijećnici, zbog trenutačne pandemije koronavirusa zbog koje su zabranjena javna okupljanja, sudjelovali preko svojih računala- telekonferencijski.

Na dnevnom redu bilo je pet točaka, između ostaloga i rebalans proračuna kojim su osigurana sredstva za gradski udio u projektu aglomeracije. Izmjenama i dopunama proračun je povećan za 4,7 milijuna kuna. Podsjetimo, prošlog je tjedna Ministarstvo zaštite okoliša i energetike odobrilo financiranje projekta bespovratnim sredstvima iz europskih fondova i to u maksimalnom iznosu od 180 milijuna kuna.

Osim toga, vijećnici su prihvatili Ugovor o partnerstvu na tom projektu između Grada i tvrtke Vodne usluge te Ugovor o sufinanciranju projekta aglomeracije. Upravo pod tom zadnjom točkom javili su se vijećnici HDS-a Ivica Švagelj i Denis Maksić koji su pohvalili inicijativu i stavljanje na dnevni red točke o prihvaćanju ugovora o sufinanciranju projekta Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Križevci, koju su predložili prošlog tjedna.

– Zanimljiv mi je trenutak u kojem je došao taj prijedlog. Moram reći da sam uputio službenu predstavku jer mi nije jasno kako službeni dokumenti, kojih su potpisnici Hrvatske vode, Ministarstvo zaštite okoliša, Vodne usluge i Grad Križevci, kolaju pojedinim političkim strankama i društvenim mrežama prije nego li ih Grad dobije- replicirao je gradonačelnik Mario Rajn i dodao da je 20 minuta nakon što je Grad dobio prijedlog sporazuma, HDS s preslikom službenog dokumenta izašao na društvene mreže, čak prije nego li su ga stručne službe stigle pročitati.

sn

Pratite nas na društvenim mrežama!