Korisnicima Socijalne samoposluge bit će ljepši Uskrs – stigla donacija od 200 paketa "Podravke" i 90 paketa za djecu i namirnice iz školskih kuhinja

Zahvaljujući donacijama prehrambene tvrtke “Podravka” i osnovnih škola s područja Križevaca i okolnih općina s namirnicama iz školskih kuhinja, uskršnji blagdani bit će ljepši mnogim samcima i obiteljima u potrebi. Za korisnike socijalne samoposluge “Sveti Marko Križevčanin” pri Gradskom društvu Crvenog križa Križevci od “Podravke” je stigla  donacija od 200 paketa i 90 paketa za djecu.

“U paketima su razne prehrambene namirnice kao što je “Vegeta”, juhe, mesni naresci, paštete, đem, grašak, Eva tuna, brašno, grah, dok su u dječjim paketima Lino proizvodi i grickalice. 

Ravnatelji naših škola također su odlučili darovati namirnice iz školskih kuhinja za potrebite u socijalnoj samoposluzi. Iz tih donacija napravili smo humanitarne pakete koje sada pred Uskrs dijelimo našim korisnicima. Imamo organizirana dva tima koji prevoze pakete u gradu i općinama” – kaže ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus .

Police socijalne samoposluge bile su prazne i već nekoliko apela je upućeno za donacije. 

“Ova donacija “Podravke”  je došla zahvaljujući Koprivničko-križevačkoj županiji koja se angažirala i sva tri Gradska društva Crvenog križa unutar županije su je dobila pa zahvaljujem na tome kao i našim školama” – rekla je Đurđica Trbus. 

Podsjeća da su i dalje svakodnevna dežurstva u Crvenom križu telefonom do 20 sati. Korisnici zovu za dostavu lijekova i namirnica, a gerontodomaćice im dostavljaju sve potrebno na siguran način prema preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog Crvenog križa. Dostavljaju se  namirnice i lijekovi i ostalim potrebitima, koji nisu korisnici Crvenog križa, a nemaju nikoga tko bi im ih mogao dostavljati. 

“U prošlom tjednu bio je 471 posjet za 253 korisnika. Imali smo 16 interventnih paketa namirnica, jer kad je teška situacija, u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb onima koji nisu korisnici socijalne samoposluge, a u potrebi su,  dostavljamo interventne pakete” – kaže ravnateljica Đurđica Trbus. 

Zahvala svim donatorima, ali i onima koji brinu o potrebitima kao što su to gerontodomaćice Gradskog društva Crvenog križa Križevci. 

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!