Načelnik Policijske postaje Ivan Pukec o gastarbajterima koji pristižu kući

Uskrs je na vratima i iako se već dulje vrijeme poziva naše građane koji rade u susjednim zemljama da otkažu putovanja usprkos tome puno ih je pristiglo. Zanimalo nas je kakva je situacija u Križevcima te smo povodom toga kontaktirali načelnika Policijske postaje Križevci Ivana Pukeca koji nam je rekao sljedeće:

”Kroz naše evidencije svakako se vidi da je povećan ulaz na području cijele RH, a isto tako i na području Policijske postaje Križevci. Bilježimo porast povrata građana grada Križevaca. Vrijeme će pokazati hoće li ostati samo za vrijeme uskršnjih praznika ili duži period.”

”Sve osobe koje dolaze sa zaraženih područja na samom graničnom prijelazu će im biti određena mjera samoizolacije koje su se dužni pridržavati punih 14 dana. Znači moraju biti u svojem domaćinstvu, ne smiju se družiti s ostalim ukućanima koji nisu u samoizolaciji. Nakon četrnaest dana ako se ne razviju simptomi mogu nastaviti normalno živjeti kao i svi mi drugi koji nismo u samoizolaciji.” – kazao je Pukec.

Načelnik se osvrnuo na kršenje samoizolacije od strane naših sugrađana ”Kršenja ima ali u minimalnim mjerama, od kad je pandemija krenula na našem je području zabilježeno oko dvadesetak slučaja kršenja samoizolacije. No i dalje pozivam osobe kojima su propisane mjere da ih se striktno drže, ako ne zbog sebe onda zbog drugih.”

radiokrizevci.hr/hs

Pratite nas na društvenim mrežama!