Nezavisni gradski vijećnici: Najveći infrastrukturni projekt u povijesti grada započela je Rajnova administracija

Nakon jučerašnje povijesne 23. sjednice Gradskoga vijeća koja je održana telekonferencijski, Klub nezavisnih vijećnika poslao je svim medijima priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Križevaca donijete su dvije važne odluke. Prihvaćena su dva zaključka: »Zaključak o prihvaćanju Ugovora o partnerstvu na projektu vodokomunalne infrastrukture aglomeracije Križevci« i »Zaključak o prihvaćanju ugovora o sufinanciranju projekta vodokomunalne infrastrukture aglomeracije Križevci«, dakle zaključci o onom što je u svakodnevnom razgovoru građana poznato pod nazivom »aglomeracija Križevci«.

Naime, oporba je putem medija gotovo svakodnevno »bombardirala« građane strahovima, upozorenjima i pitanjima o sposobnosti aktualne gradske administracije o pokretanju i odrađivanju aktivnosti toga velikog projekta.
Podsjećamo da je krajnji rok ključne obveze za pokretanje cijelog projekta, dakle za izdvajanje vodnog dijela poslovanja iz Komunalnog poduzeća, bio 31. prosinca 2012. godine, a to bivša vladajuća garnitura (od 2001. do 2017.) predvođena tadašnjim gradonačelnikom, gospodinom Brankom Hrgom, nije znala ili nije htjela napraviti.
Tek dolaskom administracije Marija Rajna, a s podrškom nezavisnih vijećnika i naših partnera iz SDP-a, ta obaveza je brzo i učinkovito odrađena te je projekt započet, pri čemu je današnjom odlukom potvrđen njegov nastavak.
Dakle, ostat će zapamćeno da je najveći infrastrukturni projekt u povijesti grada Križevaca započela administracija Marija Rajna, i to, usuđujemo se reći, usprkos »lobiranjima« od strane pojedinih »službenih dušobrižnika« projekta.
Predsjednik Kluba Nezavisnih vijećnika:
Saša Ružić

Pratite nas na društvenim mrežama!