Ratimir Ljubić: Danas nemamo novo zaraženih na našem području

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je danas na konferenciji za medije kako danas nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze koronavirusom. 

“Evo od jučer do danas nemamo novo zaraženih osoba pozitivnih na Korona virus. Epidemiološka služba je napravila kompletnu epidemiološku sliku u staračkom domu i općoj bolnici, tako da je stvar i dalje sad pod kontrolom i stanje je stabilno. S obzirom na nadolazeće blagdane i lijepo vrijeme ovih dana dobili smo upute od Nacionalnog Stožera, isto tako i Županijskog stožera civilne zaštite koji je prenio tu uputu na općine i gradove da se pojačava ophodnja civilne zaštite. Isto tako zamolili smo i policijske uprave da pojačaju broj službenika, pogotovo u trgovačkim centrima, tržnicama, igralištima, parkovima i svim javnim prostorima, isto tako i crkvama gdje postoji mogućnost većeg okupljanja ljudi. Tamo postoji mogućnost kršenja socijalnog kontakta. 

Svim stanovnicima naše županije želim da uskrsni blagdani prođu u obiteljskom okruženju, da ih provedu sa svojom porodicom, te da nepotrebno ne napuštaju svoje kućne pragove, svoje stanove i da se što manje druže kako bi isključili bilo kakve socijalne kontakte i mogućnost zaraze. Svim stanovnicima Koprivničko-križevačke županije želim sretan i blagoslovljen Uskrs” -poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!