Streljaštvo – Križevčanin Matija Udvari: Napredak dolazi s vremenom i napornim radom

Matija Udvari najperspektivniji sportaš grada Križevaca u 2019. godini, član je Streljačkog kluba “Križevci 1252“. Pobjednik ovosezonske juniorske lige Hrvatske, te ponajbolji strijelac kod juniora kluba rekao je kako je ozračje u kojem trenira dobra podloga za vrhunske rezultate.


-Atmosfera u klubu je odlična, svi međusobno surađujemo i odlično se slažemo, trener je vrlo susretljiv i prijateljski nastrojen.
Matija je, prisjetimo se s juniorima Streljačkog kluba “Križevci 1252“ ostvario četiri pobjede u pet kola i tako postao pobjednik lige Hrvatske. Spomenuo je i ostale rezultate.


-Moj najveći uspjeh zlatna medalja na kadetskom Prvenstvu Hrvatske u serijskoj pušci. Dva puta sam pobjednik Lige Hrvatske, te dva puta drugi u istoj. Tu su i dva srebra s Prvenstva Hrvatske u malokalibarskoj pušci – dodao je Udvari. Trebali smo nastupiti na nekoliko natjecanja do kraja mjeseca. Pripremali smo se za prvenstvo Hrvatske za juniore, koje je trebalo biti održano u Vinkovcima, međutim sve je odgođeno.


Matija je maturant Prirodoslovne matematičke gimnazije u Križevcima, a streljaštvom se bavi više od pet godina.


-Ne očekujem prevelike rezultate ove sezone s obzirom da sam maturant i prioritet je upisati fakultet. Od kad je streljana zatvorena ne treniramo, ali kod kuće održavam kondiciju – rekao je Udvari.


Napomenuo je kako je streljaštvo jedan predivan sport koji je lako zavoljeti i preporučio ga svima, te zaključio kako je bitno ne postaviti si prevelike ciljeve jer napredak dolazi s vremenom i napornim radom.

ds/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!