U križevačkom domu za starije nema infekcije, korisnici s obiteljima komuniciraju i putem Skypea

Od kad je počela pandemija koronavirusa svi strahuju od ulaska zaraze u domove umirovljenika, kao što se to dogodilo u Italiji, Španjolskoj, u Splitu i prema posljednjim informacijama u koprivničkom Domu za starije i nemoćne. U križevačkom Domu za starije i nemoćne Senior Care posebne mjere na snazi su od kraja veljače.

– Nema posjeta, nema čak niti dostave paketa. U početku sam vodila malu bitku zbog toga s članovima obitelji korisnika, ali moramo biti oprezni- rekla je ravnateljica doma Senior Care Sonja Vrsajko u emisiji Radija Križevci Ostani doma.

Sva roba koja se u dom dostavlja, od hrane do pošte, preuzima se na ulazu uz dodatne mjere opreza. Prostori se redovito deznificiraju, osoblje nosi zaštitnu opremu, a hrana se korisnicima dostavlja u njihove sobe.

-U blagovaoni jede mali dio korisnika, samo dvije grupe po pet osoba i svi se toga pridržavaju- kaže Vrsajko.

Budući da nisu dopušteni ni izlasci, šetnja i boravak na svježem zraku mogući su samo u zatvorenom dvorištu doma. Umirovljenicima najviše nedostaje komunikacija s obitelji, no ravnateljica kaže da su se prilagodili novonastaloj situaciji.

– Živimo u vrijeme informatizacije, svi korisnici imaju mobilne telefone, a telefoni su i u svakoj sobi. Moram vam reći da naši korisnici s članovima svojih obitelji komuniciraju i putem Skypea- otkrila nam je ravnateljica.

sn/ radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!