Uključite se u izazov: Kako će grad izgledati nakon koronavirusa?

Kako će izgledati gradovi nakon koronavirusa? To je pitanje o kojem razmišlja  većina građana Hrvatske u posljednjih nekoliko tjedana. Građani Križevaca imaju priliku ponuditi svoje odgovore na to u srijedu 8.4. rješavanjem izazova Danas za sutra, u sklopu kojeg će se prikupiti i razrađivati ideje sudionika. Izazov su pripremili Zelena energetska zadruga i inicijativa Križevački Laboratorij Inovacija za Klimu, uz podršku Grada Križevaca i Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost Volim Križevce.

– To je on line izazov koji smo pokrenuli kako bismo zajednički pronašli nove ideje ili rješenja za probleme koje je uzrokovala ova kriza sa koronavirusom. Život se preselio u digitalni svijet i postavlja se pitanje što nas čeka kad ovo završi- objasnila je Ivana Dubravec iz Križevačkog Laboratorija Inovacija za Klimu KLIK u emisiji RAdija Križevci Ostani doma.

Građani će raspravljati o tome kako će izgledati grad i lokalna ekonomija za šest mjeseci, trebaju li nam neka nova zanimanja, kakva digitalna rješenja su potrebna za povezivanje gradova, institucija i medija koji zajednički rade u kriznim vremenima.

– Jedno od važnijih pitanja je kako ćemo pomoći najranjivijim društvenim skupinama. Sad je više nego ikad postalo jasno koliko je važno da budemo samoodrživi, odnosno imamo vlastitu proizvodnju hrane, energije, lijekova ili zaštitne opreme – rekla je Dubravec.

Budući da se život preselio u digitalni svijet, slični izazovi i hakatoni trenutačno se održavaju diljem svijeta. Na ovaj križevački pozvani su svi koji imaju internet vezu, a prijavljuje se putem obrasca na stranici Zez Invest. Osigurana je mentorska podrška, upute i nagrade za najbolja rješenja.

sn/ zezinvest

Pratite nas na društvenim mrežama!