Atletičari počeli s treninzima – državna prvenstva krajem lipnja


Križevački su atletičari uz lijepo vrijeme jedva dočekali zajedničke treninge, međutim iz Saveza potvrđuju kako državnih prvenstva neće biti do kraja lipnja.


Trener Drago Palčić prokomentirao dosadašnje rezultate svojih atletičara i rekao kako su jedva dočekali zajedničke treninge.

“Sjajna dvoranska sezona je iza nas. Trenirali smo naporno i rezultati su odraz takvog rada. Pripremali smo se za mnoga natjecanja, međutim većina je otkazana. Hrvatski atletski savez pripremio je raspored aktivnosti i za nekoliko dana objavit će detaljne podatke o natjecanjima koja bi se mogla održati ove sezone. Napominju da bi s održavanjem državnih prvenstava započeli 20. lipnja, s time da bi se iznova otvorile kandidature za ona natjecanja kojima će se mijenjati datum. Tako bi prednost u dobivanju organizacije imali klubovi koji su prethodno dobili predmetno natjecanje. Također, pokušat će održati što više natjecanja koje planiraju povezati u jedno.

-Polako smo se počeli okupljati, ali u manjim skupinama –naglasio je Palčić i dodao kako s nestrpljenjem očekuje odluku Saveza jer kako kaže: Natjecanja su prilika da križevački atletičari dobiju kategorizaciju.
Prisjetimo se da su sva najvažnija sportska natjecanja ove godine otkazana. Tu spada i Europsko seniorsko prvenstvo u Parizu na kojem je trebala nastupiti Ida Šimunčić, te svjetsko juniorsko prvenstvo u Nairobiju gdje je mlada Križevčanka Veronika Drljačić trebala loviti svoje najbolje rezultate.
-Najvažnija natjecanja su otkazana, ali to nas neće spriječiti da i ove godine treniramo i trčimo na vrhunskoj razini – zaključio je Palčić.

ds/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!