Atletski klub sklopio ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda „Zdrav život za sve“.

Jučer je između Vlade RH-Ureda za udruge i Atletskog kluba Križevci u Zagrebu, u Palači Dverce, sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda „Zdrav život za sve“.

Ugovor je u ime AK Križevci potpisao predsjednik Mladen Klasić.

Temeljem toga ugovora su AK Križevci kao nositelju i korisniku projekta i njegovim partnerima, a to su Udruga za sport, rekreaciju i edukaciju-Igre mladih, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ Križevci i Grad Križevci, dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 1.773.800,00 kuna od čega 85 % predstavljaju sredstva Europskog socijalnog fonda, a 15 % sredstva Proračuna Republike Hrvatske.

Razdoblje provedbe projekta traje 24 mjeseca odnosno najkasnije do 31.12.2023. godine, a provedba započinje danom potpisa po svim ugovornim stranama tj. Od dana 29.svibnja 2020. godine.

Cilj projekta je pokretanje Društvenog centra u Križevcima u sklopu kojega bi se odvijale sportsko-rekreacijske aktivnosti u koje će se uključiti od najmlađih uzrasta pa do drugih generacija s ciljem podizanja fizičkog i psihičkog zdravlja  i promicanja zdravog načina života. Naročiti će naglasak biti na  socijalnom uključivanju za sada socijalno isključenih osoba odnosno osoba kojima prijeti socijalna isključenost. Ta činjenica čitavom projektu daje značajnu dodanu vrijednost.

Naime, intencija je Projekta da se i unaprijedi kvaliteta života članova Udruge „Maslačak“ kroz njihovu socijalnu uključenost u projekt.

Sve navedeno je tim i značajnije jer je u povijesti športskog života Križevaca po prvi puta jedan športski klub  svojim projektom ostvario ovakva bespovratna sredstva u iznosu od 1.773.800,00 kuna.

Radujemo se početku realizacije programa i računamo u tome na pomoć i podršku i partnera programa kao svekolike križevačke javnosti.

Predsjednik AK Križevci Mladen Klasić

(foto: fb AK Križevci i Udruga Maslačak) )

Pratite nas na društvenim mrežama!