Berend: Protiv smo političke trgovine, cesta do Koprivnice je prioritet

Skoro tri godine nakon što je osnovana križevačka organizacija Građansko-liberalnog saveza, ovih je dana ustrojen i ogranak Koprivničko-križevačke županije. Za predsjednika GLAS-a izabran je Željko Berend, nekadašnji vijećnik Gradskog vijeća Križevaca, a potpredsjednice su Brigita Benjak iz Peteranca i nekadašnja koprivnička gradska vijećnica Željka Zetović. Tajnik županijskog GLAS-a je Goran Perišić iz Koprivnice, a za članove predsjedništva izabrani su Stjepan Golubić, Mario Hasanac i aktualna dogradonačelnica Koprivnice Melita Samoborec.

– Do sada smo osnovali pet podružnica, u općinama Drnje, Hlebine i Gornja Rijeka te u Križevcima i Koprivnici, a u planu je osnivanje još dvije organizacije- najavio je Berend.

Stranka se priprema za izbore na koje izlazi u koaliciji s SDP-om. Doznajemo da  će dobiti nekoliko mjesta na listama, vjerojatno i u drugoj izbornoj jedinici u kojoj je baš Anka Mrak Taritaš na prošlim parlamentarnim izborima osvojila više preferencijalnih glasova od nositelja liste.

– Nastali smo iz revolta jer je naša bivša stranka HNS napravila političku prevaru kad je na izbore izašla s SDP-om, a onda otišla HDZ-u. Protiv smo političke trgovine i ovakve prevare birača, zbog toga građani gube povjerenje u političare, revoltirani su i ne izlaze na izbore. Poštenje u politici, to je ono što želimo- rekao je predsjednik županijske organizacije GLAS-a i dodao kako i u našoj županiji puno toga treba napraviti.

– Cilj nam je da se napokon napravi cesta do Koprivnice, treba ubrzati i izgradnju pruge od Dugog Sela do Križevaca. Ima stvari koje su dobre, nadam se da će bar ova pruga do Koprivnice biti brže napravljena, ali puno toga treba još posložiti- rekao je Željko Berend.

Kako će izgledati kampanja i kako će se organizirati predizborni skupovi u doba kad nacionalni Stožer civilne zaštite još uvijek nije dopustio okupljanje više od 40 ljudi, nitko ne zna.

– Nemamo nikakve informacije o tome, svi čekamo. Nekome očito odgovara da kampanja traje što kraće ili da je uopće nema- poručio je Berend.

sn/ foto: privatna arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama!