Gradski vijećnici raspravljat će o mjerama za poduzetnike, zgradi kina i rebalansu proračuna

Nakon više od tri mjeseca i sjednice koja je održana putem videokonferencije, križevački će vijećnici u petak uživo raspravljati o 35 točaka dnevnog reda na 24. sjednici koja će se, zbog protuepidemijskih mjera, održati u velikoj dvorani Hrvatskog doma. Osim  izvješća škola, vrtića i ustanova s područja grada, vijećnici će razmatrati izvješće o radu gradonačelnika za drugu polovicu prošle godine, a na dnevnom redu je i rebalans proračuna. U njega će biti uvršteni novi projekti koji su Gradu odobreni, ali i mjere kojima Grad nastoji pomoći poduzetnicima koje je pogodila kriza zbog pandemije koronavirusa.

– Injekcija poduzetništvu koju mi šaljemo je u direktnom iznosu od 1,2 milijuna kuna i to prvenstveno kroz oslobađanje plaćanja komunalne naknade, oslobađanje od plaćanja najma javnih površina, poslovnih prostora u vlasništvu grada i kroz subvenciju za fiksni dio odvoza komunalnog otpada- najavio je gradonačelnik Mario Rajn i dodao da se očekuje i pad prihoda od poreza i prireza na dohodak.

Jedna od točaka je i Odluka o raspisivanju javnog poziva za iskazivanje interesa za zajedničko ulaganje u izgradnju stambene zgrade.

– Radi se o zgradi kina koja je već godinama izvan funkcije. Ovom odlukom želimo je staviti u korištenje i tamo planiramo, zajedno s partnerom koji će se odabrati putem ovog javnog poziva, realizirati stambeno poslovnu zgradu- rekao je predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović.

Vijećnici će donijeti i odluke o dodjeli gradskih priznanja, za nagradu za životno djelo predložen je Petar Gatarić, za plakete Ivan Mužić, Borislav Palčić i posthumno Darko Konfic. Priznanja će dobiti lovačka društva Golub i Vepar, stolnoteniski klub te profesor  Igor Kudeljnjak.

sn

Pratite nas na društvenim mrežama!