Ideje mladih bit će dio strategije grada do 2030.

Četiri tima predložila su nova rješenja za Križevce budućnosti na hackatonu koji su organizirali Savjet mladih Grada Križevaca, Grad, Zelena energetska zadruga i Križevački laboratorij inovacija za klimu. Tema je bila Grad za mlade- Križevci 2030., raspravljalo se putem aplikacije ”Google meets”, a ideje će se uklopiti u strategiju grada do 2030. Prijedlozi su na tragu projekata koje i Grad namjerava ostvariti, poput uređenja park šume Župetnica, razvijanja ruralnog turizma te modernih rješenja za obnovu gradskih prostora, potvrdio je to na konferenciji za medije gradonačelnik Mario Rajn.

– Ovo je već drugi događaj u nizu koji je pokazao da se zaista dobre ideje kristaliziraju i pokazuju smjer za daljnji rad. Iznimno mi je drago da svi skupa žele pomoći Križevcima. Vjerujem da u narednim mjesecima, a i godinama pred nama možemo puno toga napraviti. Grad je spreman pomoći i omogućiti edukaciju da imamo što više realiziranih ideja proizašlih iz ovakvih događaja- poručio je Rajn.

Projekt je dao poticaj Savjetu mladih, svim timovima, ali i  Križevačkom poduzetničkom centru za daljnju suradnju oko raznih projekata vezanih uz stvaranje Križevaca najboljim gradom za život.

– Nisam zadovoljan time što smo radili prošle godine, malo smo se tražili. No vjerujem da s ovim hackatonom otvaramo jednu novu priču. To je dobro za grad, a dobar je primjer za savjete mladih i za cijelu Hrvatsku. Zadovoljan sam i odazivom mladih – poručio je Antonio Sirovec, predsjednik Savjeta mladih grada Križevaca.

Njegova zamjenica Irma Vargić otkrila je da bi se slični hackatoni mogli održavati jednom godišnje kako bi se provjerilo u kojoj je fazi ostvarivanje predloženih rješenja, dok je Erica Svetec iz Zelene energetske zadruge pohvalila mlade i Grad na izvrsnoj suradnji i usmjerenosti na brigu o budućnosti.

sn/ foto: sn

Pratite nas na društvenim mrežama!