NAVALA NA PLITVIČKA JEZERA: Popularne cijene ulaznica privukle brojne obitelji s djecom

Hrvatska je od ponedjeljka ušla u treću fazu borbe protiv koronavirusa, novih slučajeva zaraze je sve manje, pa se i epidemiološke mjere brzo ukidaju. Nakon 45 dana bez posjetitelja, Nacionalni park “Plitvička jezera” otvorio je svoja vrata ljubiteljima prirodnih ljepota i to po iznimno niskim cijenama, što se pokazalo kao više nego ispravna odluka.

“Krećemo sa dvotjednom kampanjom ‘Proljeće na Plitvičkim jezerima’. Cijena je 50 kuna za odrasle, 30 za studente i 25 kuna za djecu od 7 do 18 godina. Mlađi od 7 godina imaju besplatan upad”, rekao je prije pet dana ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević.

Umirovljenika gotovo da i nema

Popularna cijena ulazice danas je u NP Plitvička jezera privukla brojne domaće turiste, većinom obitelji s djecom. Umirovljenika gotovo da i nema. Tijekom subote nacionalni park posjetilo je oko pet i pol tisuca Hrvata, od kojih je vecćna po prvi puta došla na Plitvice.

Koliko su se ljudi zaželjeli ovog nacionalnog parka govori i činjenica da su rezervirane sve ulaznice za danas i nedjelju, tako da će broj posjetitelja prvi tjedan od otvaranja biti 15.000. Još nešot je ulaznica ostalo za idući vikend, koji će biti i posljednji po ovim popularnim, iznimno niskim cijenama.

Uz takve cijene ne bi mogli živjeti

Bez obzira na to što su sve ulaznice rasprodane, Nacionalni park Plitvička jezera uz ovakve cijene, prihvatljive građanima, ne bi mogao živjeti od domaćeg turizma. Kako je rekao Kovačević, to nije moguće, pogotovo ne uz cijene kakve su ovog svibnja jer je riječ o velikom kompleksu koji traži velike prihode. Zato će cijena za odrasle od 25. svibnja biti 90 kuna, od 19. lipnja 200 kuna, a od 13. srpnja 300 kuna, dodao je.

Posjetitelje se poziva da ulaznice kupuju na e-Ticket sustavu Nacionalnog parka, i to tako da se odabere datum, sat posjeta i željeni ulaz najmanje jedan dan prije željenog dolaska. To znači da se na ulazu neće trebati čekati ni minute. (net.hr)

Pratite nas na društvenim mrežama!