Njemačka vlada objavila je kako će ljetovanje u Europi ove godine biti moguće, ali uz ograničenja

Njemački ministar vanjskih poslova rekao je nakon sastanka s kolegama zemalja koje graniče s Njemačkom kako smatra da će ove godine ljetni odmor u Europi biti moguć, ali uz ograničenja.

“Mi u ovoj godini koronakrize želimo omogućiti europski ljetni odmor ali moramo postupiti odgovorno. Da bismo u tomu uspjeli, odmor mora biti predvidiv i prije svega siguran”, rekao je Heiko Maas nakon sastanka s ministrima vanjskih poslova susjednih zemalja.

DVA ASPEKTA SIGURNOSTI

On je rekao kako se sigurnost odnosi na dva aspekta: prvi je da se omogući siguran povratak njemačkih turista kući, za što je potrebno postupno otvoriti granice i ukinuti pravila o karanteni. Drugi aspekt, kako je rekao Maas, odnosi se na mjere protiv širenja pandemije koronavirusa.

“Mi trebamo biti sigurni u to da se ne dogodi da ljetni turizam platimo drugim valom zaraze. Zato se moramo dogovoriti oko zdravstvenih i higijenskih standarda u turističkim centrima”, rekao je njemački ministar vanjskih poslova.

On je naglasio da se Njemačka kao “svjetski prvak kad su putovanja u pitanju” osjeća posebno odgovorno kad je u pitanju ponovno otvaranje sezone putovanja.

NADA SE SKOROM UKIDANJU PREPORUKA

Istaknuo je da se nada kako će preporuke njemačke vlade da se ne putuje u inozemstvo, barem što se tiče europskih zemalja, 14. lipnja biti ukinute. “Današnjim i razgovorima u ponedjeljak smo se približili tom cilju. I ovo usklađivanje stavova i mjera moramo nastaviti i u sljedećim danima”, rekao je Maas.

Njemački ministar vanjskih poslova razgovarao je na temu ponovnog otvaranja turističke sezone u ponedjeljak i s ministrima vanjskih poslova zemalja koje slove kao turistička odredišta njemačkih građana među kojima je i Hrvatska. (telegram.hr)

Pratite nas na društvenim mrežama!