OBJAVLJEN OTVORENI POZIV „UMJETNOST I KULTURA ONLINE“

Ministarstvo kulture objavilo je Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Umjetnost i kultura online“. Poziv „Umjetnost i kultura online“ usmjeren je na povećanje socijalne uključenosti osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem interneta.

Opći cilj Poziva je povećanje socijalne uključenosti osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem interneta.

Specifični ciljevi Poziva su:

razvijanje socijalnih i kreativnih vještina i znanja koja doprinose socijalnom uključivanju pripadnika ciljanih skupina i

poboljšanje pristupa pripadnika ciljanih skupina kulturnim i umjetničkim sadržajima i aktivnostima.

Ciljane skupine Poziva su:

djeca i mladi do 25 godina i

osobe starije od 54 godine.

Prihvatljivi prijavitelji su organizacije civilnog društva (umjetničke organizacije, udruge koje djeluju u području kulture i umjetnosti), a partneri organizacije civilnog društva (umjetničke organizacije, udruge), javne ustanove u kulturi i jedinice lokalne ili područne (regionalne) samouprave.

Za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru ovog Poziva na dostavu projektnih prijedloga osigurano je 25.000.000,00 kuna. Najmanji iznos zatraženih bespovratnih sredstava može biti 100.000,00 kuna, a najviši iznos zatraženih bespovratnih sredstava može biti 500.000,00 kuna.

Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100 % prihvatljivih troškova, tj. prijavitelji/partneri ne osiguravaju sufinanciranje projekata iz vlastitih sredstava.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je do 31. prosinca 2020. godine, odnosno do iscrpljenja raspoloživih financijskih sredstava.

Pratite nas na društvenim mrežama!