Od danas kreće pojačani nadzor prometa! Radio Križevci želi vam sretan put i ugodnu vožnju!

Na području Policijske uprave koprivničko – križevačke od 22. do 25. svibnja 2020. godine zabilježeno je osam prometnih nesreća u kojima je jedna osoba zadobila teške i jedna lakše ozljede. Tri prometne nesreće izazvali su vozači pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici su u nadzoru prometa utvrdili 284 prometna prekršaja od kojih se 113 prekršaja odnosilo na prekoračenje brzine kretanja vozila, 35 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 39 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 14 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje.

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama od 14 sati, u petak, 29. svibnja do 7 sati, u ponedjeljak, 1. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke provodit će se pojačani nadzor prometa.

Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom posebna pozornost će se posvetit nadzoru brzine kretanja, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanju vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, te nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa, što uključuje i pravilan prijevoz djece, nadzor pravilnog korištenja mobitela, nadzor mladih vozača i recidivista.

Pratite nas na društvenim mrežama!