Ovaj kišni utorak treba jedno "Čudo od čokolade"

Sastojci
Biskvit
4 jaja
10 dkg šećera
20 dkg margarina
10 dkg čokolade za kuhanje
4 žlice brašna
1 prašak za pecivo

Krema
0,5 l slatkog vrhnja
20 dkg čokolade za kuhanje
1 žlica šećera

Priprema
1.
Izrada biskvita:


2.
Žutanjke i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka (bjelanjke umiješati polagano, ne mikserom). Peći (u tepsiji cca 20x35cm) na 180°C oko 20 min… ovisi o pećnici… provjeriti čačkalicom kad je pečeno.

3.
Izrada kreme


4.
Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri.

5.
Pečeni biskvit izbockati vilicom na nekoliko mjesta i dok je još topao preliti ga s toplom kremom. Krema je dosta rijetka, ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u hladnjak da se dobro ohladi i stegne krema…

Izvor i foto: coolinarika.com

Pratite nas na društvenim mrežama!