Rajn na prijamu za vatrogasce: Nikome neću dopustiti da vas obezvrjeđuje

Vatrogasci nisu tu samo da gase vatru, oni su sastavni dio hitnih službi i ekipa koja je uvijek spremna pomoći, poručio je gradonačelnik Mario Rajn na prijamu u Maloj vijećnici povodom Dana vatrogasaca.

– Obećajem vam da neću nikome dopustiti da vas obezvrjeđuje, mi čvrsto stojimo iza vas. Izdvajanja koja smo nastojali povećati i povećavamo ih iz godine u godinu, nisu populistička mjera, nego obaveza lokalne samouprave kao osnivača da ulaže u sustav vatrogastva. Jedino tako možemo računati na vas – rekao je Rajn i dodao da su dobrovoljna vatrogasna društava u ruralnim sredinama često i pokretači društvenog života.

Od početka godine održano je 16 godišnjih skupština od 35 dobrovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju na križevačkom području. Iako su planirana natjecanja i edukacije za vatrogasce, zbog protuepidemijskih mjera koje su na snazi većina je odgođena.

– Sve aktivnosti nadoknadit ćemo u drugoj polovici godine. Spremamo se na državno natjecanje na koje se plasiralo pet ekipa s našeg područja. U tijeku je nabava kombi vozila koju će koristiti članovi naših društava – rekao je v.d. zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Križevci Miroslav Petračija.

Na dosadašnjem radu vatrogascima je zahvalio i predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović.

– I vaš je angažman pomogao da u ovoj krizi imamo situaciju pod kontrolom. Čestitam vam kao predstavnicima svih naših vatrogasaca i dobrovoljnih društava. Podržavamo vas u svim projektima te u opremanju što više možemo, a tako ćemo nastaviti i dalje- poručio je Katanović.

sn/ foto: sn

Pratite nas na društvenim mrežama!