Recept za vikend desert – napravite cheesecake u čaši

Pronašli smo ukusan recept za cheesecake u čaši i odlučili ga podjeliti s vama. Recept pročitajte u nastavku.

POTREBNO:
-100 g integralnih keksa
-100 g keksa petit beure
-100 g maslaca
-200 ml slatkog vrhnja
-400 g kiselog vrhnja ili milerama
-50 g šećera u prahu
-500 g svježih jagoda

PRIPREMA: Obje vrste keksa izmrviti rukama u grublje mrvice. Maslac otopiti pa ga pomiješati sa keksima. Tako ste dobili podlogu za cheesecake. Za kremu miksati slatko vrhnje dok ne dobijete glatki šlag. Ne mora biti prečvrst. Dio šlaga odvojite na stranu kako biste ga stavili na vrh deserta preko jagoda. Dodajte preostalom šlagu šećer u prahu i kiselo vrhnje pa sve skupa dobro promiješajte (mikserom ili pjenjačom) Jagode sitno nasjeckajte. Ako su kisele slobodno ih pošećerite. U čašu na stalku stavljajte nekoliko žličica podloge od keksa, zatim žlicu/dvije kreme od vrhnja, zatim sloj jagoda i na kraju šlag. Ukrasite svoj cheesecake u čaši dodatno mrvicama od keksa ili čokoladnih strugotinama. Uživajte u desertu i dobar tek! (Recipeci)

Pratite nas na društvenim mrežama!