Tajnik Boćarskog kluba Bulin-pan Križevci, Stevo Brujić: S nestrpljenjem očekujemo odluku Saveza

Boćarski klub Bulin-pan iz Križevaca natječe se u Prvoj zagrebačkoj boćarskoj ligi, gdje su nakon jesenskog dijela sezone zauzeli sjajno treće mjesto tablice. Tajnik kluba, Stevo Brujić Brujo rekao je kako s nestrpljenjem očekuju odluku Saveza, jer kako kaže – Postoji mogućnost da se liga nastavi.


-Sjajno smo započeli jesenski dio sezone. Jedna pobjeda djelila nas je od prvog mjesta tablice, međutim zadovoljni smo trenutnim plasmanom. Proljetni je dio trebao biti nastavljen početkom travnja, međutim natjecanja su prekinuta iz dobro znanog razloga – započinje Brujić.


Klub broji 29 članova od kojih je petnaestak natjecatelja koji redovno nastupaju u Prvoj zagrebačkoj ligi, a Križevčani su prepoznati i kao domaćini međunarodnog boćarskog turnira koji okuplja brojne ekipe iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.
-Ove je godine, međunarodni turnir koji se trebao održati u sklopu Križevačkog spravišća nažalost otkazan. Nadamo se barem organizaciji nekog manjeg turnira ukoliko mjere popuste kroz neko vrijeme.
Prema najnovijoj odluci Izvršnog odbora Hrvatskog boćarskog saveza, na sjednici održanoj 6. svibnja pozdravljena je odluka nadležnih tijela kojom je omogućen trening boćarskih muških i ženskih ekipa najvišeg ranga natjecanja kao i kategoriziranih boćarica i boćara, dok su sve natjecateljske aktivnosti obustavljene.
-Sljedeća sjednica Izvršnog odbora održat će se za devet dana do kada se očekuje donošenje odluka nadležnih tijela oko određivanja datuma i uvjeta početka treninga – napominje Brujić i dodaje kako postoji mogućnost da se liga nastavi jer kako kaže – boćanje je sport u kojem bi se sukladno mjerama natjecanja mogla nastaviti.

Križevačke smo boćare zatekli na njihovom terenu ispred Sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca, gdje svakodnevno treniraju pridržavajući se pritom posebnih mjera distanciranja.
Predsjednik kluba Stjepan Križan, koji je također svakodnevno u društvu boćara, nadovezao se riječi tajnika i rekao kako svi s nestrpljenjem očekuju odluku Saveza i nadaju se onom najboljem, a to je nastavak sezone.

ds/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!