Trener Streljačkog kluba “Križevci 1252“ , Zvonko Jagušić – Nadamo se skorom početku treniranja

Streljački klub “Križevci 1252“ ove je godine ostvario sjajne rezultate. Otvorili su Križevčani sezonu četvrtim mjestom u četvrtom kolu 1.B Hrvatske lige u gađanju zračnom puškom u Čakovcu. Juniori su početkom veljače nastupili na 4. Turniru olimpijskih nada u gađanju zračnim oružjem održanog u Čakovcu. Uslijedilo je peto kolo 1.B Hrvatske lige koje se održalo u Osijeku. Već idućeg tjedna, daroviti su Križevčani osvojili juniorsku Ligu Hrvatske u gađanju zračnom puškom.

Završno je kolo održano u Čakovcu , a kadeti su ostvarili sedam pobjeda i dva poraza u devet kola, te osvojili treće mjesto. Juniori su u pet kola ostvarili četiri pobjede bez poraza i tako osvojili prvo mjesto.
Trener Zvonko Jagušić osvrnuo se na trenutnu situaciju i prokomentirao odluku Saveza.


-Odlično smo započeli natjecateljsku godinu. Trebali smo nastupiti na nekoliko natjecanja međutim sve je do daljnjeg odgođeno. Skupština Hrvatskog streljačkog saveza trebala je biti održana ovaj tjedan, međutim pomaknuta je na 23.lipnja kada ćemo znati više informacija – rekao je Jagušić i napomenuo kako je streljaštvo beskontaktni sport koji bi se u natjecateljskom dijelu zasigurno mogao nastaviti uz određene mjere.


Prostorije kluba nalaze se u Osnovnoj Školi Vladimira Nazora u Križevcima, koja je svoja vrata trebala otvoriti danas, međutim nastava je ipak odgođena.


-Do kraja tjedna ćemo znati kada možemo nastaviti s treninzima, da se barem koliko toliko možemo početi pripremati za eventualni nastavak sezone. To je ono što me veseli – zaključio je Jagušić.

ds/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!