Stručnjaci poručili: Križevci imaju potencijala za razvoj turizma

Masovni turizam je prošlost, a u razdoblju nakon korone turisti će tražiti sigurne destinacije. Križevci to trebaju iskoristiti jer imaju visoki potencijal za razvoj različitih oblika turizma, zaključak je to završne prezentacije za Plan razvoja turizma grada Križevaca koji je održala pročelnica odjela za turizam s Visoke škole za komunikacijski menadžment Romana Lekić. Predstavljeni su i rezultati provedene ankete, „rang lista“ posebnih oblika turizma te prijedlog vizije i misije.

– Ideja vodilja bila nam je održivi turizam. Naša vizija su Križevci kao grad burne povijesti i autentičnog ugođaja gdje se vrijedna kulturna i prirodna baština skladno obgrljuju- rekla je dr. Lekić.

Činjenica je da nedostaje smještajnih kapaciteta, ali potencijala ima u ekoturizmu, rekreacijskom, zdravstvenom, vjerskom, volonterskom, astroturizmu i pogotovo u kulturnom turizmu.

– Imate čudo! To treba malo posložiti, malo sistematizirati i obogatiti postojeće manifestacije te se povezati s komercijalnim turističkim sadržajima. Imate Križevačke štatute, dobru priču, ali relativno malo vina- objasnila je Lekić.

Nakon izrade završne verzije, javnosti će se predstaviti Strateški plan razvoja turizma grada Križevaca 2020-2027., čiju je izradu Grad započeo prošle godine i u nju uključio predstavnike kulturnih i obrazovnih ustanova, udruga, turističke vodiče i stručnjake u području turizma.

sn/ foto: sn

Pratite nas na društvenim mrežama!