Biciklista upravljao pod utjecajem alkohola od 2,51 promil

Tijekom vikenda, od 12. do 15. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je deset prometnih nesreća od kojih tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom. Uzroci prometnih nesreća bili su brzina neprimjerena uvjetima (3), nepropisno skretanje (2), nedovoljna udaljenost između vozila (2), nepropisno prestrojavanje (1) i oduzimanje prednosti prolaska (2).

Mladi vozači izazvali su dvije prometne nesreće, od kojih jednu prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom. Greške mladih vozača koje su dovele do nesreća bile su brzina neprimjerena uvjetima i oduzimanje prednosti prolaska.

Ukupno je utvrđeno 219 prometnih prekršaja od kojih 35 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 108 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojas, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, tri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i tri prekršaja upravljanja za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora pet vozača je bilo uhićeno, a jedan vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Provedena su tri žurna prekršajna postupku u kojima je vozačima određeno zadržavanje u zatvoru u Bjelovaru.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 14. lipnja, u 6.25 sati na državnoj cesti broj 28, u Kenđelovcu, kada je 21 – godišnji vozač prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 143 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak, 12. lipnja, u 15.20 sati, na državnoj cesti broj 2, u Štaglincu, kod 42 – godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,51 promil.

Tijekom pojačanog nadzora vikendom izvršen je nadzor 57 mladih vozača kojom prilikom je utvrđeno sedam prekršaja, od kojih dva prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
Najveća koncentracija alkohola kod mladih vozača, utvrđena je u 0.55 sati u nedjelju, 14. lipnja, na Trg dr. Tomislava Bardeka u Koprivnici, kod 23 – godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,82 promila.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, i nadalje, pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno tzv. „4 glavnim ubojicama u prometu“, kao i nadzoru mladih vozača, vozača mopeda i motocikala te recidivista.

Pratite nas na društvenim mrežama!