Dan Općine Sveti Petar Orehovec

Povodom Dana Općine Sveti Petar Orehovec održana je danas u Vatrogasnom domu u Svetom Petru Orehovcu svečana sjednica Općinskog vijeća.

Prije same svečane sjednice, okupljeni su obišli gradilište dječjeg vrtića u Svetom Petru Orehovcu čija izgradnja ulazi u finalnu fazu i čiji se završetak može očekivati već u rujnu ove godine.       

 Sjednici su prisustvovali načelnik Općine Franjo Poljak, njegov zamjenik Dragutin Hendelja, a sjednicu je vodio predsjednik Općinskog vijeća Dragutin Matus. Sjednici su također nazočili župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i njegov zamjenik Darko Sobota. Bili su prisutni i saborski zastupnici Damir Felak i Branko Hrg.

Načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak izložio je pred okupljenima temeljito izvješće o radu općine u protekloj godini. Među navedenim projektima našli su se tako radovi na vodoopskrbi kroz područje općine, energetska obnova općinske zgrade, uređenje stare zgrade škole, ali kao najistaknutiji projekt u protekloj godini, Poljak je naveo početak izgradnje školske sportske dvorane u Svetom Petru Orehovcu, čija se vrijednost procjenjuje na petnaestak milijuna kuna. 

Dodijeljeno je priznanje Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Sveti Petar Orehovec za 110 godina uspješnog rada, a nakon prigodnih govora uslijedio je svečani domjenak.

vb/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!