HNS Koprivničko-križevačke županije, predstavljeni kandidati za listu HNS-a u II. izbornoj jedinici te temeljne programske smjernice.

I na ovoj težoj dionici puta, uz povjerenje naših sugrađana, nastavit ćemo pokazivati kako se Hrvatska, ali i Podravina i Prigorje vole radom, ističu u HNS-u.

Koprivnica, 17. lipnja 2020. – „Nama u HNS-u uvijek pripadne ona teža dionica puta – u prošlom mandatu to je bilo očuvanje stabilnosti Vlade RH, u ovom trenutku to je samostalni izlazak na izbore, no uz povjerenje naših sugrađana, nastavit ćemo pokazivati kako se Hrvatska voli radom“, poručio je to Goran Pakasin, kao nositelj liste HNS-a u II. izbornoj jedinici na predstojećim parlamentarnim izborima. Uz Pakasina, boje HNS-a iz Koprivničko-križevačke županije brane i Lidija Šestanj iz Općine Rasinja, Tajana Perošić iz Općine Drnje te Mladen Sitek iz Općine Podravske Sesvete.

Govoreći o svjetonazoru, Pakasin je istaknuo kako HNS i dalje zagovara iste vrijednosti: suradnju umjesto ideoloških sukoba, odricanje i kompromis umjesto isključivosti, stabilnost, sigurnost i društveni razvoj, slobodno i otvoreno društvo ravnopravnih građana, individualne političke i ekonomske slobode, a na prvo mjesto stavljamo rad i rezultate umjesto pustih priča, i to ćemo činiti i ubuduće.

Pakasin se osvrnuo i na participaciju HNS-a u Vladi Republike Hrvatske ukazavši pritom kako je nakon 20 godina pokrenuta reforma obrazovanja, koja se u 90% iznosu financira sredstvima Europske unije, osigurani su besplatni udžbenici za sve učenike osnovnih škola, informatika je od petog razreda osnovne škole obavezni, a od prvog izborni predmet, 25 strukovnih škola imenovano je regionalnim centrima kompetentnosti, provedena je snažna antikorupcijska mjera provjere svih diploma i svjedodžbi u školama, a proračun MZO je u posljednje dvije i pol godine  povećan za 35%.

U graditeljstvu, drugom HNS-ovu resoru, više od 20 tisuća obitelji osiguralo je vlastiti dom uz subvencionirane stambene kredite i POS, energetskom obnovom obuhvaćeno je više od 1400 bolnica, škola, dječjih vrtića, dvorana, učeničkih domova  te više od 17 tisuća kućanstava, za kraj lipnja je u pripremi poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća, a projekt eDozvole donio je brži, jednostavniji i jeftiniji sustav izdavanja dozvola.

Govoreći o temeljnim programskim smjernicama HNS-a Pakasin je istaknuo da se HNS zalaže za teritorijalni preustroj i smanjenje broja jedinica lokalne i regionalne samouprave, ali i za reformu državne uprave koja uključuje depolitizaciju, profesionalizaciju, ekonomsku i strukturnu racionalizaciju i dovođenje u funkciju učinkovitog javnog servisa oslobođenog svih vidova korupcije. Zelene politike u fokusu su cijele Europe, a donošenje Europskog zelenog plana znači i dodatna ulaganja iz državnog i EU proračuna, ali i Europske investicijske banke – to za sve nas i naše sugrađane znači čišći zrak, vodu i tlo, zdraviju hranu, čišću energiju, već spomenutu obnovu kuća stanova, bolnica i škola, ali i povećano korištenje alternativnih rješenja u javnom prijevozu i proizvodnju električne energije iz HE, što pak rezultira boljim zdravljem sadašnjih i budućih generacija. Dodatno, svakako ćemo se zalagati za izgradnju komunalne infrastrukture, s posebnim naglaskom na brzu cestu „podravski ipsilon“ – Bjelovar – Koprivnica.

„HNS nudi stvarna rješenja za stvarne probleme građana i za nas u HNS-u, više nego ikada prije, ljudi trebaju biti na prvom mjestu – to je naša platforma za predstojeće parlamentarne izbore i s tim tražimo povjerenje građana za još jedan mandat!“, zaključio je svoje izlaganje Goran Pakasin.

Tablica 1 Lista HNS-a u 2. izbornoj

r.br.imePrezime
1GoranPakasin
2IvicaStrnščak
3MladenPopović
4SpomenkaMlinarić
5Lidija Šestanj
6IvanaLovreta
7JurajMarković
8MladenSitek
9SandiGovorčin
10JelicaGligorović
11ZlatkoHržić
12TajanaPerošić
13IvanaMarinović
14TomislavPavlečić
Pratite nas na društvenim mrežama!