Hrvatska ratna mornarica na 5. Lađarskom kupu grada Zagreba

Ekipa Hrvatske ratne mornarice koju čine pripadnici Satnije mornaričko-desantnog pješaštva Flote HRM-a, sudjelovala je u subotu 27. lipnja 2020. na 5. Lađarskom kupu grada Zagreba gdje je među petnaest natjecateljskih ekipa osvojila izvrsno šesto mjesto.

Riječ je o 9,6 kilometara dugoj utrci tradicionalnih neretvanski lađa koju organiziraju Udruga lađara Neretve, Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba i Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu na kojoj je prvo mjesto osvojila ekipa Udruga lađara Zagreb.

Posada Hrvatske ratne mornarice, pripadnici Satnije mornaričko-desantnog pješaštva inače smješteni u Pločama, ekipa su koja se pored svojih redovnih zadaća i aktivnosti u postrojbi, treninzima za natjecanja lađara intenzivno bavi tek nešto duže od godinu dana.

Pripadnici satnije Satnije mornaričko-desantnog pješaštva mnogo puta pokazali su svoju spremnost, snagu i izdržljivost, a tako je bilo i u ovoj utrci, jednoj od preliminarnih utrka u sklopu priprema za nastup na kulturno-sportsko-turističkoj manifestaciji Maraton lađa na Neretvi. (Ministarstvo obrane)

Pratite nas na društvenim mrežama!