Kešer otvorio Wilhemovu kuću na Kalniku

Jučer se bilo svečano na Kalniku, gdje je Općinski načelnik Kešer svečano otvorio povijesni objekt Wilhemovu kuću. Obnova je trajala 10 godina projekt je  pokrenula Udruga Hrvatskih branitelja Domovinskog rata davne 2010. godine gdje su branitelji volonterski radili kako bi kuću spasili od propadanja. 

Uredili su okoliš, zamijenili dio stolarije, počeli uređenje unutrašnjosti. 

2017 godine Udruga branitelja Kalnik u suradnji sa načelnikom Kešerom izrađuje program energetske učinkovitosti,te preko Ministarstva gospodarstva dobiva 72.900,00 kuna, a Općina Kalnik 81.912,50 kuna i kreće se u ozbiljnu obnovu objekta zamjene krovišta i izrada termo fasade. 

U drugu fazu radova ulaže Općina Kalnik 67.000,00 kuna, te treću fazu 90.182,00 što uključuje unutarnje završno uređenje i opremanje kuće. 

Kuća ima pet dvokrevetnih soba, tri kupaonice, kuhinju i veliku blagovaonicu. Podsjetimo da se u toj kući 5.6.1941. godine održala konferencija sa 35 delegata KPH i dogovorili ustanak protiv okupatora i fašista. Kešer je izjavio – vjerujem da će kuća u budućnosti služiti narodu i da će se  ljudi  odmarati u njoj u predivnoj prirodi. (izvor foto: Mladen Kešer)

Pratite nas na društvenim mrežama!