Kolač s vrhnjem i višnjama – odličan kremasti kolač

Kolač sa vrhnjem i višnjama odličan je kremasti kolač koji će vas oduševiti u svako doba godine. Ovaj kolač može se napraviti i sa kompotom od višanja, ali i sa svježim višnjama! Urnebesno je osvježavajuć, kremast taman dovoljno i fanstatično izgleda. !

POTREBNO:
Za biskvit:
4 jaja
220 g glatkog brašna
200 g šećera
250 g maslaca
1 prašak za pecivo
Za kremu:
2 pudinga od vanilije
500 g kiselog vrhnja ili milerama
100 g šećera
750 ml mlijeka
2 staklenke višanja
Za preljev:
2 vrećice preljeva za torte (svjetlog)
200 g šećera
300 ml soka od višanja
200 ml vode

PRIPREMA:
Za biskvit: Miksati prvo maslac dok ne postane lagano pjenast pa postupno dodavati šećer dok sve ne postane povezana masa. Dodavati tada jaje po jaje i dalje miksati pa na kraju postepeno dodati i brašno s praškom za pecivo. Biskvit razmazati (dosta je gust) po namašćenom i pobrašnjem limu za pečenje (veličine cca 30×40 cm) pa peći na 180ºC 20 min. Kolač izvaditi iz pećnice i pustiti da se malo prohladi.

Za kremu: Skuhati pudinge sa šećerom u količini mlijeka navedenoj u receptu pa u još vrući kuhani puding umiješati kiselo vrhnje. Preko biskvita složiti višnje koje ste prethodno ocijedili i od kojih ste sok ostavili po strani, preko višanja premazati kremu s pudingom pa nastaviti peći još 25 min u pećnici na istoj temperaturi. Dok se pečeni kolač hladi pripremite preljev za torte prema uputama na omotu, a sa sokom od višanja, šećerom i vodom. Preljev pažljivo i polako izlijte preko kolača i pustite da se ohladi. Poslužiti rezano na kocke.
Dobar tek! (Reci peci)

Pratite nas na društvenim mrežama!