Koprivnica: Održane info točke na temu mladih vozača i tehničke ispravnosti vozila

U subotu, 6. lipnja, u Koprivnici u suradnji sa članovima udruge Blasklisted i Finestcrew iz Koprivnice, policijske službenice za prometnu preventivu u cestovnom prometu Postaje prometne policije Koprivnica održali su info točke na temu mladih vozači i tehničke ispravnosti vozila.

Pripadnici navedenih udruga, vozači mlađe životne dobi, inače ljubitelji tuning automobila, međusobno su jedni drugima prezentirali dogradnju svojih vozila. Članovi udruga naglasili su da prilikom sudjelovanja u prometu na cestama poštuju prometne propise te da svoje vozačke sposobnosti dokazuju na, za to predviđenim, auto-moto stazama diljem Republike Hrvatske.

Tijekom provođenja navedenih preventivnih aktivnosti, policijske službenice vozačima su ukazale na najčešće greške i prekršaje koje čine mladi vozači i uslijed kojih dolazi do najtežih prometnih nesreća – vožnja pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilima neprilagođenom i nepropisnom brzinom, ne korištenje sigurnosnog pojasa te korištenje mobitela tijekom vožnje.

Također, zasebno im je naglašena važnost tehničke ispravnosti vozila, odnosno upoznati su sa obvezom prijave svake nadogradnje na vozilu ili promjene tehničkih karakteristika vozila nadležnim stanicama za tehnički pregled vozila kako bi se mogao provesti postupak ispitivanja promijenjenih dijelova, uređaja i ostalih tehničkih značajki bitnih za sigurnost i ekološku podobnost vozila. Vozila koja zadovolje na ovom ispitivanju dobivaju odgovarajuću potvrdu temeljem kojem mogu s tako preinačenim vozilima sudjelovati u prometu na cestama, u protivnom se takva vozila smatraju tehnički neispravnima.

Pratite nas na društvenim mrežama!